23 Aralık 2009 Çarşamba

28.12.2009

Merhaba çocuklar;

Pazartesi günü kayıt birimlerinden ve kayıt birimlerinin kapasitelerinden bahsetmiştik. Sizden bir hikaye yazmanızı istiyorum.

 Siz bilişim Teknolojileri öğretmenisiniz ve konunuzda "Dijital ölçüler" Öğrencileriniz için zor bir konu bu yüzden bu konuyu öğrencilerinize hikayeleştirerek anlatmanız gerekiyor.

Hikayenizi herhangi biri okuduğu zaman aşağıdaki tablolardan birini rahatça anlayabilmeli. Hikayelerinizi merakla bekliyorum ;)





40 yorum:

  1. DÜZENLİ BİLGİ AİLESİ


    Birbit bir gün okula gitmiş,sonra sonra yanına abisi 1bayt gelmis ve napıyosun kardesim? Demis hemen ardından annesi 1kilobayt gelmis annesinden buyuk babasıda gelmis adı 1megbaytmıs orda konusmusalar sonra aynı yasta olan dede e babanneleride gelmis. İkisinin adıda 1gb mıs . orda bir supriz yapmısalar eve gelmisler birbit internetten diğital ölculeri arastırırken aniden ne gorsun dede anneane baba anne abisinin ismini gormus ve demis sonra bide sıralamıs buda ailesinin yaslarını buyugunu belirlemis sonra gun gecmis ve birbit yine okula gitmiŞ.

    Yazan: yiğit doğan

    YanıtlaSil
  2. Slm benim adım Emel
    bir gün Canan adındaki site arkadaşıma öğretmeni ödev vermiş.Oda anlamayınca benim yanıma geldi ve benden ödevi için yardım isted .Konusu bizim işlediğimiz konunun aynısıymış bende seve seve yardımcı oldum.Bayt bit mb kb cb nasıl sıralanır dedim.En büyüğü gb demiş en küçüğüne ise bit canan ama öğretmen hepsini istiyor dedi.gb mb kb bayt ve bit dedim.Canan teşekkür edip eve gitmiş.Sabah olmuş öğretmeni Cananın yaptığı çalışmayı çok beğenip yüz vermiş

    YanıtlaSil
  3. ben hikayeleştirerek anlatırdım kapasite birimlerini

    YanıtlaSil
  4. Ben hepsini gelir gibi yapardım ve yanına sorular sorardım.Önünede bir bilgisayar koyardım.

    YanıtlaSil
  5. minik ve ailesi minik ailenin en küçüğüydü.Ona genelde bit diyorlardı ondan sonraki kardeşine ise isimi bayttı.Ondan sonraki kardeşinin isimi ise kb idi.Annesinin adı ise mb idi.babasının ismide gb idi.ailenin en büyüğü baba olan gb idi bu aile çok mutlu idi.

    YanıtlaSil
  6. BİRİNCİ SINIF ÇOCOKLARI Yaz bitmişti okullar başlamıştı.1/c sınıfından 5 çocuk arkadaş olmuşlardı.BİT BAYTTAN BAYT KBDEN KB MBDEN MB ise GBDEN ay olarak küçüktü.Bu 5 arkadaş oyun oynuyorlardı.Öğretmenleri yanına çağırıp hanginis büyüksünüz dedi.GB cevap verdi ben.O zaman sen şu ödevi arkadaşlarıla yap dedi.

    YanıtlaSil
  7. BİZİM SINIFIMIZ Biz 4.sınıfa geçmiştik.İlk defa bilgisayar dersi işleyecektik.Çok heyecanlıydım ve bilgisayar labaratuarına gidiyorduk.Birde baktım ki birsürü bilgisayar vardı çok sevinçliydim.Bana öğretmenim bir bilgisayar verdi böylece bilgisayarlara herkes oturmuştu.Konumuz gb mb kb bayt bit idi.Ve bu dersi işledik en büyük olan gb sonra mb sonra kb sonra bayt ve en küçüğüde bit idi.Dersimizi işledikten sonra öğretmen ödev verdi ve 1. bilgisayar dersimizi böylece bitirmiş olduk.

    YanıtlaSil
  8. Öğretmenim hikayeyi size mi göndereceğiz yoksa blog ortamına mı yazacağız?

    YanıtlaSil
  9. Bit ve ailesi taşınmaktaydı.Üzgündü ama yapabileceği bir şey yoktu.Yeni evlerine taşınınca ondan daha büyük arkadaşlar buldu.Sevindi ve tanıştı.Ne tesadüf ki hepsi birbirinden büyüktü.Adları Bayt,Kilobayt,Megabayt ve en büyükleri Gigobayt idi.Onlarla mutlu bir şekilde oynadı Bit.
    SON

    YanıtlaSil
  10. öğrenci14 hariç hikayelerinizi beğendim çocuklar. Öğrenci 14; Hikaye yazman gerektiğini söylemiştim, sanırım beni dinlememişsin. Pazar akşamına kadar hikayelerinizi burada görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba ben SEVGİ.Size okulda geçen bir hikayeyi anlatacağım.Olay şöyle:
    Bir gün bilgisayar dersindeydik.
    Öğretmenimiz kayıt birimlerini ve kayıt birimlerinin kapasitelerini anlatmıştı fakat ben konuyu pek anlamamıştım ve arkadaşım Oya'dan bana bir daha anlatmasını istedim.Oda bunu kabul etti.Okuldan sonra bize gittik.Odama geçip çalışmaya başladık. İlk önce bana kayıt birimlerinin kapasitelerini anlattı:
    Bak Sevgi'cim 8 BİT = 1 BAYT,
    1024 BAYT = 1 KİLOBAYT (KB)
    1024 KB = 1 MEGABAYT
    1024 MB = 1 GİGABAYT (GB) eder anladın mı? diye sordu ve ben de evet dedim sonra bu kayıt kapasitelerini küçükten büyüğe ve büyükten küçüğe sıraladık:
    Sevgi'cim şimdi bu kayır kapasitelerini küçükten büyüğe sen sırala dedi ben de tamam deyim şöyle sıraladım:
    BİT,BAYT,KB,MB,GB Oya beni kulayarak aferin hepsi doğru dedi.Şimdi de küçükten büyüğe sırala dedi.Şöye sıraladım:
    GB,MB,KB,BAYT,BİT yine kutladı ve bunlarda doğru bak öğrenmişsin dedi.Artık öğrenmiştim.Sevinç içinde arkadaşımı uğurladım ve teşekkür ettim.
    SON!

    YanıtlaSil
  13. KAPASİTE BİRİMLERİ


    Merhaba
    Benim adım Cansu.Ben bir öğrenciyim.Bugün öğretmenimiz bize kapasite birimlerini anlattı.Ben 1 hikaye yazdım ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum:

    Bir ormanda 1 aile yaşarmış.Bu ailede 5 kişi varmış.Babanın adı GB annenin adı MB büyük kardeşin adı KB oratnca kardeşin adı Bayt mış küçük kardeşin adı BİT miş.Bu aile bir gün bilgisayar almış.Bilgisayarda kendi isimlerini görünce çok şaşırmışlar.Bilgisayarda şöyle yazıyormuş
    GB)MB)KB)BAYT)BİT 8 BİT=1 BAYT 1024 BAYT=1KB 1024 KB=1MB 1024 MB=1 GB
    Bunları kendileri gibi aile sanmışlar ve araştırma yapmışlar.Araştırma sonucunda bunların bilgisayar birimleri olduğunu öğrenmişler.Adları KAPASİTE BİRİMLERİymiş.
    Cansu Eda OTURAK

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Arslan leopar tilki ve kurt çok iyi arkadaşlardı. Bilgisayar üstünde o kadar üstündikiler.Öğretmenleri onlara dijital ölçüler ödevini vermişti,herkes şaşırdı.Leopar ben biliyorum dedi.Arslan her şeyi bilibde bunu bilemeyince utandı,ve leopara kızdı.Hepsi toplandılar.sırasıyla:
    GB+MB+KB+BAYT+BİT
    BİT-BAYT-KB-MB-GB
    Sonra bunların neye ne eşit olduğunu bulmak için araştırma yaptılar bunlar:
    8BİT=1BAYt
    1024BAYT=1KB
    1024KB=1MB
    1024MB=1GB
    Daha fazla bilgi almak istediler ve aldılar bunlar:
    TB-GB-MB-KB-BAYT-BİT
    Daha fazlasını bulmak istediler ama bunların gerek olmadığını düşündüler.
    Ödev verme günü geldi yüz almışlardı.İlk defa aslandan ödev gelmemişti öğremen şaşırdı . arslana sordu niye getirmedin ödevini dedi.
    Arslan:Öğretmenim bu bilgileri bilmiyordum ve leoparal küstük dedi bunun için guruba gitmedim ben suçluyum öğretmenim dedi.Öğretmen onu affetti.
    Arslan çok başarılı bilgiler getirdi ve ikinci yüzüde o aldı

    YanıtlaSil
  16. Sevgili günlük;
    Bugün güzel bir olay oldu.Öğrencim Ali sınıfta bana bir soru sordu.Öğretmenim bilgisayar kapasiteleri nelerdir diye sordu bende bilgisayardan anlamadığım için bilgisayar öğretmenlerine sordum onlara sorduğumda onlar bana 8bit=1 baytolduğunu,1024bayt=1kb olduğunu,1024kb=1mb olduğunu,1024mb=1gb olduğunu hem ben öğrendim hemde öğrencim Ali ye onun anlayacağı bir şekilde öğrettim.Anlayıp anlamadığını öğrenmek için ona bu kapasite birimlerini büyükten küçüğe sıralamasını istedim.Ancak GB-KB-BAYT-BİT-MB olarak sıralamasını istedim.Öğrencimin defteri aynen aşağıdaki gibiydi:
    BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE:
    GB>MB>KB>BAYT>BİT diyeydi.Bunun için hem ben öğrencim anladığı için mutlu oldum.Ali ise yeni bir bilgi öğrendiği için mutlu oldu.Anlayacağın bugün mutlu ve güzel bir gün oldu.

    İYİ GECELER......

    YanıtlaSil
  17. SEVGİLİ ÖĞRETMENİM;
    SİZE BU MEKTUBU BİR KONU ÜZERİNDE YAPTIĞIM ÖDEVİ AÇMAK İÇİN GÖNDERİYORUM .YAPTIĞIM ÖDEVDEN BİR PARÇA SİZE MEKTUBUN ALTINDA ÖRNEK OLARAK GÖSTERDİM.HATIRLARSAK ;
    8 BİT=1BAYT
    1024 BAYT=1KB
    1024 KB=1MB
    1024 KB=1 GB
    YAPTIĞINI ÖĞRENDİK İŞTE ÖDEVİMİN KONUSU BUUU...ÖDEVİMİN ÖRNEĞİ:
    24 BİT =?BAYT
    2048BAYT=?KB
    2048KB=?MB
    5049MB=GB VB. SİZDENDE CEVAP BEKLİYORUM. PAZARTESİ GÖRÜŞÜRÜZ.
    BİR DOST...

    YanıtlaSil
  18. Eren diye bir çocuk varmış bilgisayar dersinde ögretmen soru soruyormuş sıra Erene gelmiş Soru:8Bit =Kaç Bayt ? -Eren'in Cevabı:Ögretmenim 8bit 1 bayttır sıra biraz geçmiş Ahmet diye tembel bir çocuk varmış o hep bilgisayar oynuyorumuş ögretmenin sorusuna hiç cevap vermiyormuş sonraki günlerde çok çalışmış ama parmak kaldırıyomuş ögretmen ona hak vermiyormuş sonra Ahmet ögretmenden özür dilemiş .

    YanıtlaSil
  19. KAPASİT BİRİMLERİ

    Merhaba günlüğüm:
    Bugün öğrencilerime kapasite birimlerini anlattım.Öğrencilerim beni dikkatle dinlediler.Bilişim Teknolojileri Öğrenci Çalışma Kitabında sayfa 29 da bu konu ile ilgili bilgi verilmiş.Sayfayı incelemelerini istedim.İncelediler ve bu konu hakkında konuştuk. Öğrencilerime bu konu ile ilgili bir çalışma yapmalarını istedim.Öğrencilerim etkinliği yaptı.Aralarından en çok Işılın çalışmasını beğendim. İnsanlar çizmiş ellerinde balonlar var. Balonların içinde şunlar yazıyordu:

    1_Bit

    2_8 Bit =1 Bayt

    3_1024 Bayt =1 KB

    4_1024KB =1MB

    5_1024MB =1GB

    Bolanların içine bunları yazmış.Bunları büyükten küçüğe ve küçükten büyüğe doğru sıralamış.Haftaya olan dersimizde Işıla yaptığı çalışmayı sınıfta sunmasını istedim.Oda sundu. Bu konuda öğrencilerim için daha anlaşılır oldu.

    YanıtlaSil
  20. :) Aferin size cocuklar, Yazdıklarınızı gerçekten çok beğendim. Umarım diğer arkadaşlarınızın da yorumunu görebilirim.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  21. öğretmenim ödevimizi hikayeleştirerek yazmamamız gerekmiyormuydu????


    ama d ogreci 14 hikaye yazmamış!!!!!

    YanıtlaSil
  22. ogrenci 14 nie hikaye yazmadın haksızlık kimse o bizim sınıftan haksızlık ben bile ogretmenin yanından gonderdim ve ilk gonderen bendim

    YanıtlaSil
  23. BİR ZAMANLAR BİT ADLI BİR ÇOCUK VARMIŞ. BU ÇOCUK AİLESİNİN EN KÜÇÜK ÜYESİ İMİŞ.ABİSİ BAYT ABLASI KİLOBAYT ANNESİ MG BAYT BABASI GB BAYT İLE MUTLU BİR YAŞAM SÜRERLERMİŞ. EN GÜÇLÜ BABA İMİŞ AKLINDA BÜRSÜRÜ ŞEY VARMIŞ BUNLARI DA HİÇ UNUTMAZMIŞ. ANNENİN AKLI BİR AZ DARMIŞ AMA O DA AKLIN DA BİR SÜRÜ ŞEY TAŞIRMIŞ. ABLASININ AKLIDA ANNESİN DEN BİRAZ DA HA DARMIŞ ABİSİNİN AKLIDA ABLASININ KİNDEN KÜÇÜKMÜŞ. EN KÜÇÜK DARACIĞA SAHİP OLAN DA BİT İMİŞ.

    BİT O GÜN OKULA GİTMİŞ. ÖĞRETMENİ BİR ETKİNLİK YAPTIRMIŞ.
    AİLENİZİN ÜYELERİNİ KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE YAZIN DEMİŞ.

    BİT YAZMAYA BAŞLAMIŞ:

    BİT-BAYT-KİLO BAYT-MG BAYT-GB BAYT

    AKŞAM EVE GİTMİŞ.BABASI BUGÜN OKULDA NE OLDUĞUNU SAORMUŞ.

    BİT TE GÜNÜN KISACA ÖZETİNİ YAPMIŞ.

    YanıtlaSil
  24. O gün derse giricektim cocuklar beni çıldırtıyorlardı içeri girdiğimde çocukların hepsi oyun oynuyordu beni takmıorlardı onlar oyun oynarken bende dijital ölculeri anlatıyordum sonunda sıra dayağı cektim ve hepsi suskun puskun oldu cezaolarakta her çocuğa karışık sorular sordum :Dijital ölcüler nelerdir ? hepsi kafadan attı sonra :8bit:1bayt:1024bayt:1kb:1024kb:1mb:1024mb:1gb demiştim bunları yaz tatiline kadar ezberlemişlerdi karnelerinde 5 di.

    YanıtlaSil
  25. Hem bn yazdım yukarıya bakında konuşun görmediyseniz ...

    YanıtlaSil
  26. bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur zaman içinde bir aile yaşarmış bunların çocukları olmazmış baba gb anne mb çok üzülüyorlarmış ama çocukları olmuş ablanın ismi kb 2.çocuk bayt 3. ise bit imiş bu çocuklar büyümüş okula gitmeye başlamışlar bilgisayar öğretmeni çocuklara 8 bit kaç bayt eder? demiş bit hemen cevaplamış 1 bayt eder demiş 1024bayt kaç kb eder ?demiş ikinci çocuk 1kb demiş 1024 kb kaç mb eder demiş kimse ilememiş çocuklar babalrına sormuş 1gb imiş bunları büyükten küçüge sıralamışlar gb büyüktür mb dem mb büyüktür bayttan bayt büyüktü bitten yani bu ad olarak baba anne abla abi kardeşoluyomuş

    YanıtlaSil
  27. bir zamanlar büyük büyük olan padişahın çocuğu gb doğmuş.en büyük mirasını gb ye verecekmiş.daha sonra mb doğmuş ona gb ninkinden az miras verecekmiş kb doğmuş ona da mb ninkinden az miras verecekmiş bayt doğmuş ona kb ninKİNDEN AZ MİRAS VERECEKMİŞ bit doğmuş kafasında çok bit olduğu için (iğrenç) ona en az mirası vermiş yani miras dağılımına göre ;
    GB>MB>KB>BİT>BAYT (BU BİT İN GÜNLÜĞÜNDEKİ BİR SAYFADIR ACILARIN ÇOCUĞU BİT)ÇOK YAZIK ÇOKK

    YanıtlaSil
  28. Bir zamanlar GB adlı bir adam varmış çok çalışkanmış kardeşi MB ise o gibi çalışkan olmak istiyormuş ama onun gibi çalışkan olamlıyormus en fazla 95 alıyormuş kardesi KB ise MB gibi çalısıyormuş ama MB gibi zekası yokmuş BİT ve BAYT hiç çalışmıyormuş

    YanıtlaSil
  29. ayça ankaradan boluya gelmişler ve ankarada bilgisayar dersi yokmuş boluda bilgisayar dersi olduğu için biraz konular karışık olmuş diye düşünüyordu ve sayfa 29 daki bilgisayar birimlerini anlammamıştı ve öğretmene sormaktan kaçınıyordu bir gün rüyasında bir pinokyo ve soru sormuş ve bu soru bilgisayar birimlerini küçükten büyüğe sıralamaymış ayça bunu yapammamış ve arkadaşı laleden yardım almış ayçacığım küçükten büyüğe sıralama = bitmb>kb>bayt>bit demiş küçükten büyüğe ise=bit<bayt<kb<mb<gb demiş ve ayça bu sefer anlamış ve öbür derslere göre bilgisayar dersinde aldığı notlar hepsinden daha iyiymiş ve büyümüş bilgisayar öğretmeni olmuş ve öğrencilerine ilk konu bilgisayar birimleeri demiş ve bilgisayar birimlerini işlemiş ve ilk sorusu anlamdıysanız sorun kızmam demiş???

    YanıtlaSil
  30. 30 ve 34 ogrenci 14 yapmışya lütfen birazcık daha dikkatli olun ve haksızlık demeyin çünkü yazmışşşşşşşş

    YanıtlaSil
  31. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Nasrettin Hocanında bilgisayar alma ihtiyacı doğar.Sonra bir mağazaya gider ve bilgisayarlara bakmaya başlar...Fakat bilgilendirme kısmında yazan hiçbir şeyi anlamamıştır.orada 1GB=1024MB;1MB=1024KB;1KB=1024Bayt;1Bayt8bit ve Bit yazıyordu.Oradaki görevliye sordu bizim hoca 'oğlum bu bit filan yazan şeyler ne?yoksa bu aletlerin içinde bit mi var'dedi.Görevli ise gülümseyerek 'yok Hocam bu yazanlar bizim günlük hayatta kullandığımız ölçü aletleri gibi GB en büyük Bayt ise en küçük kapasite dir.yani metre ve milimetre gibi' der.Nasrettin hocada' ben biliyordum zaten oğlum seni denemek için yaptım der.İşi bozuntuya vermeden bilgisayarını alır ve oradan uzaklaşır.

    YanıtlaSil
  32. sonra yazmıssın ogrenci 14 ben baktıgımda yoktu

    YanıtlaSil
  33. birgün birgül öğretmen okula gitmiş ve derse girmiş. öğrencilerine biti baytı mbtı kbtı ve gbtı anlatmış öğrencilerinden tuğçe öğretmenim ben bu bilgisayar dijital ölçü birmlerini biliyorum anlarmanıza gerek yok demiş.birgül öğretmen ama tüçeciğim tek senin anlamanla olmazki demiş.sonra dersi anlatmaya başlamıış demişki çocuklar bu bilgisayar dijital ölçü birimlerini sıralayabilen varmı demiş
    tuğçe hemen gb>mb>kb>bayt>bit demiş
    birgül öğretmen evet doğru demiş çocuklar bir dahaki dersimiz de bu konuyu tekrer edicez çıkabilirsiniz demiş

    YanıtlaSil
  34. ya bu kadar yazılanları önemsemeyin lütfen bi hatam varsada düzeltin

    YanıtlaSil
  35. bir gün okuldan eve geldigimde babama sordum gb kb bit mb nedir diye sordum babam gb en büyükleri bit en küçükleri digerleri ortanca dedi bunları ben de not almaya başladım ve bunu yazmam bir saatimi aldı bitince babama bilişim teknolojisi ögretmeni olunca ögrencilere anlatacagimı söyledim bundan 20 yıl geçince bilişim teknolojisi ögretmeni oldum gb kb bit mb konumuz gelince bunları anlatmaya başladım ögrencilerim sordu bana bunları size kim anlattı bende babamdan ve ilk okuldayken anlattılar bana bende size bu konuları anlatıyorum dedim sizde çocuklar öğretmen olunca ögrencilerinize anlatırsınız

    YanıtlaSil
  36. bir varmış bir yokmuş elver zaman içinde kalbur zaman içinde bir aile yaşarmış bu ailede en büyükleri yani baba GB imiş sonraanne MB imiş bide bunların çocukları varmış ama 2 kişi küçük oldugu için yani BAYT BİT ablaları KBye hiç rahat vermezlermiş ama bir gün KB GBye söylemiş baba bana kardeşlerim hiç rahat vermiyo demiş KB baba GB sen onlara iyi davranırsan onlarda BAYT BİT sana iyi davranırlar demiş KB kardeşlerine iyi ve onların her istedini BAYT ona neler oluyor demiş MBye MB anne bak ablan KB sana iyi davranıyor sende ona iyi davran demiş ve BAYT hep ablasına KBye iyi davranmış kardeşleri BİT büyümeye başlamış ve KB ve BAYTtı örnek alarak oda herkese iyi davranmıştır. ancak BİT o ailenin en küçügü oldugu için bu aileyi hiç anlıyamıyordu.

    YanıtlaSil
  37. DİJİTAL ÖLÇÜLERİ ÖĞRENİYORUM

    Bir gün öğretmenimiz bize dijital ölçüleri ,küçükten büyüye büyükten küçüğe sıralanışını öğrendik.Öğretmen bize dijital ölçülerin büyükten küçüğe,küçükten büyüğe sıralamamızı istedi bende dijital ölçüleri şöyle sıraladım:
    Küçükten büyüğe sıralanışı:
    1-bit
    2-bayt
    3-kb
    4-mb
    5-gb
    Büyükten küçüğe sıralanışı:
    1-gb
    2-mb
    3-kb
    4-bayt
    5-bit
    Bende ödevimi yukarıdaki gibi yaptım.
    Sonra altına:
    8bit=bayt
    1024bayt=1kb
    1024mb=1gb
    Yukarıdaki bilgileri yazdım.Sonra okula gittim.Okula gidince öğretmenimiz ödevlerimize baktı.Öğretmen ödevimi çok beğendi.Sonra ödevimi panoya astı.Öğretmenimiz bize konuyu tekrardan anlamamız için tekrarladı.

    YanıtlaSil
  38. ben sınıfa girerdim çocuklara iyi günler derdim.bugün bilgisayar dersinde bir disk'in kapasitelerini sılayacağız derdim ve bu kapsiteerden bazılarını söylerdi;
    -GB,MB,KB,BAYT,BİT.
    bunları söylerdim 5/C sınıfına ayrılan blog ortamına yazmalarını isterdim ve bunu yapmayanlara ceza verirdim yapanlara ise ceza vermezdim ve şöylede bi slayt yapmalarını isterdim bu slayta ise bazı karakterler olmasını süslenmesini ve bilgisayarda çalışan çocukların resmi ve videosunu isteyip bu ödevden çıkardıkları bir kağıda isterdim.
    bu şekilde çocukların bir diskette ne kadar dosya alabileceklerini öğrenirlerdi ve bazıları bana tahtaya çıkıp anlatmalarını isterdim ve anlayan ve anlamayanları ayırt ederdim.
    (Ben bu şekilde anlatırdım)

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.